keskiviikko 20. helmikuuta 2019

Näillä periaatteilla sinun elämääsi kontrolloidaan yhteiskunnassa


Haluatko tietää millä säännöillä yhteikunnassamme kontolloidaan opiskelijoita, työntekijöitä ja meitä muita tavallisia kansalaisia?


Sinulle ja minulle on määritelty yhteiskunnassa kaksi keskeistä roolia, jotta nykyiset päätöksenteon ja varojen ohjautumisen mekanismit pysyvät ennallaan; Kuluttajan rooli ja työntekijän rooli. Mieluiten siten, että kuluttaminen tapahtuu velaksi, joka lisää sitoutumista työn tekemiseen.


















Kuva. Dokumentti Requiem For The American dream, Youtube.

Näillä periaatteilla ihmiset saadaan pysymään järjestelmässä sukupolvesta toiseen:
  1. Pidä työntekijät epävarmoina, niin he pysyvät kontrolloitavissa.
  2. Laita työntekijät kilpailemaan keskenään. Hierarkiset organisaatiot toimivat aina. Korosta kilpailemista kaikissa muodoissaan ja hyödynnä tiedotusvälineiden vaikutusvaltaa. Kun ihmiset kilpailevat keskenään, he eivät vaadi lisää oikeuksia, parempaa palkkaa tai työoloja. Oletko ihmetellyt, miksi urheiluidoleille maksetaan järjettömältä tuntuvia palkkioita? Koska he tukevat tätä toimintamallia ja samalla lisäävät tuotteiden kuluttamista.
  3. Aiheuta hajaannusta. Suosi joitakin ryhmiä, jotta eri ryhmät vihaavat toisiaan. Lietso pelkoa ja vihaa korostamalla tiedotusvälineissä eri ryhmien tekemiä vääryyksiä. Keskenään riitelevistä ja toisiaan vihaavista ryhmistä ei ole todellista vaaraa. Pieniä eripuraisia ryhmiä on aina helpompi kontrolloida kuin suuria ihmismassoja, jotka toimivat yhdessä sinun etua vastaan.
  4. Järjestä ihmisille viihdettä. Kun he uppoutuvat harrastuksiin, peleihin, elokuviin, pornoon ja alkoholiin, niin vaikutusvalta lisääntyy ja he eivät varmasti taistele nykyistä järjestystä vastaan. Pidä huolta, että alkoholi on edullista ja sitä on helposti saatavilla. Ongelmat ja onnettomuudet tuottavat kuitenkin aina tuottavaa liiketoimintaa (lääkärit, lääkeyhtiöt, asianajajat yms.).
  5. Vähennä solidaarisuutta. Kun ihmiset välittävät vain itsestään, ei heistä ole vaaraa nykyrakenteille. Toisista huolehtiminen on aina huolestuttavaa. Sosiaaliturvasta, ilmaisesta koulutuksesta tai edullisesta terveydenhuollosta tai lasten päivähoidosta ei ole mitään hyötyä varakkaimmille, joten ne voi hyvin tuhota. Jos haluat tuhota jonkin näistä järjestelmistä, niin paras keino on leikata niiden rahoitusta. Ja kun ihmiset ovat vihaisia niiden toimimattomuudesta, niin onkin hyvä aika yksityistää niitä.
  6. Lisää tavallisille kansalaisille kohdituvia veroja ja vähennä varakkaimpien veroja.
  7. Huolehdi, että opiskelijoilla on velkaa, kun he valmistuvat. Näin heidän on pakko tulla osaksi järjestelmää, jotta he saavat velat maksettua.
  8. Vähennä demokratiaa kaikin keinoin. Esimerkiksi siten, että eduskuntaan pääsemiseen vaaditaan huomattava rahallinen kampanjointi ja sitä kautta yritysten tuki. Vähennä ammattiliittojen vaikutusvaltaa.
  9. Lisää pankkien, sijoituslaitosten ja vakutuutusyhtiöiden vaikutusta. Aiemmin tuotantolaitoksilla oli huomattavasti suurempi merkitys taloudelle ja ammattiosastoilla oli niissä vahva vaikutusvalta. Talousjärjestelmän laitoksissa ei työntekijöillä ole juuri lainkaan vaikutusvaltaa.
  10. Lisää talouselämän sääntelyä. Loppujen lopuksi säännöt määritellään poliittisella huipulla, jonne hyvin todennäköisesti päätyy yritysten ja rahoituslaitosten tuella toimivat ihmiset.
  11. Pidä huoli, että talousjärjestelmän romahduksen suurin kärsijä on tavalliset työssä käyvät ihmiset. Työpaikan meneminen romahduttaa maksukyvyn ja rahoituslaitoksilla on oikeus ulosottoon ja kiinteän omaisuuden lunastukseen. Näin kaikki haluavat, että talousjärjestelmä toimii välittämättä siitä, mitä se tekee ihmisten solidaarisuudelle tai luovuudelle, ilmastolle, vesistöille tai maaperälle. Ja jos suuri yritys tai rahoituslaitos on ongelmissa, niin se tulee pelastaa veronmaksajien rahoilla, ei muiden yritysten tai rahoituslaitosten rahoilla. Lopulta yrityksen johdolla on mahdollisuus päästä veloistaan hakeutumalla konkurssiin. Yksityisellä ihmisellä ei tietysti saa olla tätä mahdollisuutta.
  12. Hallitse joukkoja pitämällä yllä luokkaeroja. Jos jostain yhteiskuntaluokasta olevat henkilöt määrittelevät säännöt ja toiset tottelevat niitä, niin kyseessä on luokkayhteiskunta, vaikka sitä ei haluttaisi tunnustaa julkisesti. Ihmisiä on vaikea hallita voimalla, mutta sama onnistuu helpommin hallitsemalla uskomuksia, asenteita ja haluja. Median ja markkinoinnin tehtävänä on tuottaa kuluttajia ja kuka vetää naruista  median huipulla?
    Kuitenkin viime kädessä valta on kansalaisilla, jos he vain sen ymmärtäisivät. Loppujen lopuksi yrityksillä ja hallituksilla ei ole pakkokeinoja, jos kansalaiset vain ymmärtävät liittoutua keskenään ja vaatia oikeuksia ja parempaa järjestelmää. Meillä on aito demokratia, vasta sitten kun meillä on demokraattisesti ohjattu tuotanto, rahoitusjärjestelmä ja media.

Näistä ja muistakin nyky-yhteiskuntien ongelmista kertoo älykkö Noam Chomsky Youtuben dokumentissa Requiem For The American dream.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti