sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Netflix-dokumentti: Get me Roger Stone



Katagoriat: Provosoiva, kohuttu, skandaalinkäryinen

Provokaattori Roger Stone















Kuva. Netflix.

Roger Stone on poliittinen konsultti tai lobbaaja. Itsensä hän esittelee provokaattoriksi.

Roger Stone innostui politiikasta jo hyvin nuorena ja hän on ollut useiden presidenttien valinnan taustalla; Nixon, Reagan, Bush ja Trump. Stone puhuu likaisista tempuista ylistävästi. Hän oli totta kai mukana myös Watergate skandaalissa. Kovuus ja voittaminen hinnalla millä hyvänsä on se, mitä hän edustaa. Hänen mukaansa nykypolitiikan tulee olla häikäilemätöntä, jotta se tulee huomatuksi. Roger kertoo jo ala-asteella huomanneensa väärän informaation merkityksen ihmisten valintoihin.

Diktaattorien lobbaaja vai kapinallinen?

Politiikan lisäksi Stone on tehnyt paljon rahaa diktaattorien avulla ja pyrkinyt saamaan Yhdysvaltojen hallituksen palvelemaan diktaattoreiden etuja. Heitä ei kiinnosta ihmisten hyväksyntä. Heitä kiinnostaa ainoastaan raha. Stone pitää moraalia heikkouden merkkinä ja halveksii sitä. Toisaalta Stonesta löytyy myös kapinallinen puoli ja hän ainakin väittää haluavansa muuttaa poliittista päätöksentekoa paremmaksi. Tosin tuloksia tämän suhteen ei esitellä, vaikka hän on kuitenkin toiminut politiikan huipulla jo vuosikymmeniä.

Lobbaustoiminta politiikan keskiössä toimii myös omaa etua röyhkeästi ajavan päätöksenteon puolustusrintamana. On sitten kyse isoista muutostarpeista, kuten ympäristönsuojelu tai talousjärjestelmän kehittäminen, on sinulla vastassa isoilla rahoilla pelaavat häikäilemättömät lobbaajat, jotka tekevät kaikkensa mustamaalatakseen ja vääristääkseen totuuksia ja niitä esiin tuovia.

Hyökkää, hyökkää, hyökkää

Stonen sääntöjä:
  • On parempi olla pahamaineinen kuin tuntematon.
  • Menneisyys on vitun prologi. (Reaganin slogan muuten oli: ”We will make America great again!”)
  • Hyökkää, hyökkää, hyökkää. Älä ikinä puolustaudu.
  • Vain tylsyys on väärässä olemista pahempaa.
  • Julkinen on vapaata riistaa.
  • Kiellä, kiellä, kiellä.
  • Mikään ei ole rehellistä.

Pitää tehdä kaikkensa voittaakseen.

Viha on voimakkaampi motivaattori kuin rakkaus

Roger ymmärtää mediaa, politiikkaa ja politiikkoja. Demokratia on prosessi, jossa vedotaan enemmistöön. Stone osaa hyödyntää ihmisten vihaa järjestelmää, korruptiota, ulkomaalaisia, naisten syrjintää, rikollisuutta ja eliittiä kohtaan tavalla, joka hyödyttää rikkaimpia ja korruptoituneita. Politiikka on rumien ihmisten showbisnestä, hän kiteyttää.

Dokumentin lopuksi Stone toteaa nauttivansa dokumentin katsojien vihasta. Ilman sitä hän ei olisi niin tehokas.


Kirjoittajan arvosana 4/5: Kannattaa katsoa

Dokumenttien katsominen on hyvä tapa laajentaa omaa tietoisuutta ja herätellä tutkimaan asioita erilaisista näkökulmista. Osa dokumenteista on luonteeltaan provosoivia ja aina kannattaa myös itse selvittää faktat ja onko se totta myös omassa ympäristössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti