keskiviikko 31. lokakuuta 2018

Tiedätkö mitä sinun ja minun ei koskaan haluttaisi saavan selville?


Ihmiskauppa, huumekauppa, köyhyys, sodat, rikollisuus, onnettomuudet ja elämälle välttämättömän ympäristön tuhoaminen ovat kannattavaa liiketoimintaa. Ne tuottavat jatkuvasti rahaa, niille jotka sitä eivät tarvitse, mutta haluavat lisää. Nykyiset valtioiden ja yritysten johtajat vannovat vapaan markkinatalouden nimeen. Mutta tiesitkö, että nykyisen kaltainen rahajärjestelmä lakkautettiin ensimmäisen kerran jo vuonna 1835, koska sen huomattiin mahdollistavan häikäilemätön ahneus ja politiikkaan vaikuttaminen? Katso dokumentista Zeitgeist – Addendum lisää totuuksia, joita sinun ei haluttaisi tietävän.


 Kuvan lähde: Netflix-dokumentti: Zeitgeist - Addendum


Rahatalousjärjestelmä on eniten väärin ymmärretty järjestelmä


Sukupolvelta toiselle siirtyvillä sosiaalisilla rakenteilla, on valtava merkitys ymmärryksemme ja näkökulmien muokkaamisessa. Kaikista sosiaalisista järjestelmistä, joihin synnyimme ja jotka meitä ohjaavat, rahatalousjärjestelmä on eniten väärin ymmärretty. Kuinka rahaa luodaan, tavat, joilla sitä hallitaan ja kuinka se todella vaikuttaa yhteiskuntaan, eivät edes kiinnosta suurinta osaa väestöstä.

Maapallolla 1 % omistaa 40 % varallisuudesta. Maailmassa, jossa 34 000 lasta kuolee joka ainoa päivä köyhyyden ja ehkäistävien tautien vuoksi. 50 % maapallon ihmisistä elää alle 2 eurolla päivässä. Jotain on todella perustavanlaatuisesti väärin. Rahatalousjärjestelmän ymmärtäminen on ratkaisevan tärkeää, jotta ymmärrämme paremmin maailmaa ja miksi on niin paljon köyhyyttä, riistämistä, huumekauppaa, ihmiskauppaa, elämälle välttämättömän ympäristön tuhoamista ja sotia. Ja miksi työssä käyvien köyhien määrä vain ja ainoastaan lisääntyy, vaikuttaen myös sinuun ja lähipiiriisi.

Rahajärjestelmään liittyvä vaikeaselkoinen lainsäädäntö, talousmatematiikka ja vaikeasti ymmärrettävät termit ovat vain naamio, joilla totuus pidetään salassa enemmistöltä, vaikka kaikki tapahtuu silmiemme edessä ja arjessa.

Vain niin kauan kuin hyväksymme ikuisen ihmisiä ohjaavan velan


1835 Yhdysvaltain presidentti Andrew Jackson lakkautti keskuspankin, joka edelsi FED:iä (Federal Reserve). Jacksonin koko poliittinen ohjelma keskittyi keskuspankin sulkemiseen, todeten seuraavaa: ”Nykypankin röyhkeät yritykset vaikuttaa hallitukseen ovat enteitä siitä mikä kansalaisia odottaa, jos he harhautuvat säilyttämään tämän laitoksen tai perustamaan toisen samanlaisen.” Kansainväliset pankkiirit onnistuivat luomaan uuden keskuspankin vuonna 1913, Federal Reserven. Ja niin kauan kuin tämä laitos on toiminnassa, ikuinen ihmisiä ohjaava velka on taattu.

Velkaan perustuva rahajärjestelmä ja vähimmäisvarantojärjestelmä, joka mahdollistaa pankkien voittojen moninkertaistamisen, heikentää koko ajan yhteiskunnassa olevaa rahaa. Tämä johtaa hintojen nousuun ja siihen, että kilpailemme työpaikoista repiäksemme rahaa rahan lähteestä, jotta voimme maksaa elinkustannukset. Oikeastaan nykyinen talousjärjestelmä on nykyaikainen orjuuden muoto; velkaorjuus. Kenelle sinä oikeastaan työskentelet? Fyysinen orjuus edellyttää, että orjille annetaan koti ja ruoka. Taloudellinen orjuus edellyttää, että sinä hankit ruuan ja kodin itse. 1800-luvulla lakkautettu orjuus oli taloudellinen järjestelmä, jolla varmistettiin työvoima. Nyt sen tilalle on luotu uusi älykkäämpi järjestelmä.


















Kuvan lähde: Netflix-dokumentti: Zeitgeist - Addendum

Raha on luotu velan kautta ja kierrätetty käyttöömme erilaisen kaupankäynnin kautta, jonka vuoksi olemme irtaantuneet sen alkuperästä, emmekä ajattele sitä. Ja se kelpaa mainiosti 1 % kuuluville, joille varallisuus lopulta kerääntyy.

Taloudellisen ammattitappajan synty


Dokumentissa haastatellaan Chas. T. Main Inc:in entistä pääekonomistia, joka on myös julkaissut kirjan ”Confessions of on Economic Hitman”. Normaalisti heidän tehtävä oli tunnistaa maa, jolla on resursseja, joita yritykset halusivat, esimerkiksi öljyä. Sitten maalle järjestetään valtava laina Maailmanpankilta tai joltain sen sisarorganisaatiolta. Raha tosin ei koskaan mene kyseiselle valtiolle, vaan Yhdysvaltalaisille yritykselle, jotka tekevät maassa isoja infrahankkeita, kuten sähkövoimaloita, teollisuusalueita, satamia yms. Asioita, jotka enimmäkseen hyödyttävät siinä maassa vain muutamia varakkaimpia. Kuitenkin valtiolle eli maan kansalaisille jää jättimäinen velka, joka osana suunnitelmaa on liian iso maksettavaksi. Jossain vaiheessa taloudelliset ammattitappajat menevät maahan ja ehdottavat että maa antaa todella halvalla öljyä velan hoitamiseksi. Ja antakaa meidän perustaa sotilastukikohta maahanne ja lähettäkää sotilaita tukemaan meidän sotilaita. Lisäksi ehdotetaan esimerkiksi, sähkölaitosten ja vesi- ja jätevesijärjestelmien yksityistämistä ja sitä kautta ne päätyvät kansainvälisten yritysten haltuun. Tämä on IMF:lle ja Maailmanpankille tyypillinen tapa toimia. Velkataakan myötä vaikutusvalta maan hallitukseen lisääntyy ja maa joutuu myymään luonnonvarojaan ja heikentämään sosiaali- ja koulujärjestelmiä. Kuulostaako tutulta?

Samoin heitä käytetään, jos esimerkiksi öljyvaltiossa valtaan nousee henkilö, jonka tavoitteena on jakaa huomattavasti suurempi osa öljystä saatavista varoista kansalaisten hyväksi. Jo muutamalla miljoonalla taloudellinen ammattitappaja saa aikaan kampanjan, jolla henkilö saadaan pois vallasta tai salamurhattua ja tilalle vaihdettua ulkomaalaisille yrityksille suotuisampi tyyppi. Näin on käynyt esimerkiksi demokraattisesti valituille Iranin Mohammed Mossadeghille 1953, Guatemalan presidentti Arbezille 1954, Equadorin presidentti Jaime Roldosille 1981, Panaman presidentti Omar Torrijosille 1981, Venezuelan presidentti Hugo Chavezille 2002 ja monille muille.

Tyhjästä velan kautta luotu muutaman miljoonan panostus on suhteellisen halpa tapa edullisen raaka-aineen saatavuuden varmistamiseksi ja median avulla varmistetaan muun maailman hämääminen todellisista tarkoitusperistä. Oman kansan oloja parantava johtaja leimataan diktaattoriksi, jonka surmaamisesta sitten iloitaan ympäri maailman. Taloudelliset ammattitappajat toimivat itsenäisinä konsulttiyhtiöinä, jotta yrityksen paljastuessa, sillä ei olisi mitään kytköksiä Yhdysvaltojen hallitukseen. Jos taloudellinen ammattitappaja ei onnistu korruptoimaan hallintoa tai saamaan sitä ottamaan jättimäistä lainaa, on seuraavana vaiheena hallinnon kaataminen tai salamurha ja tarvittaessa viimeisenä vaiheena lähetetään armeija maahan. Jos maan armeija on sotimassa kaukana oman valtion maaperältään, on se suorittamassa taloudellista tehtävää ja laajentamassa imperiumia. Yhdysvallat käy sotaa tänäkin päivänä useissa eri valtioissa.

Yritykset ovat modernin ajan kansakuntia


Suurten yritysten ja pankkien johtajat vuorottelevat milloin yritysten johdossa ja milloin politiikassa muuttamassa pelisääntöjä suotuisammaksi. Useat suuret yritykset ovat jo vauraampia, kuin monet hyvinvointivaltiot. Yritykset ovatkin erilaisessa asemassa, tässä velkaan perustuvassa talousjärjestelmässä. Yritys voi mennä konkurssiin ja päästä siten eroon veloistaan. Sama ei kuitenkaan lain mukaan ole mahdollista yksityiselle henkilölle, kunnalle tai valtiolle. Suuryritykset ovatkin modernin ajan kansakuntia ja niiden johtajat todellisia hallitsijoita.

Tervetuloa vapaaseen markkinatalouteen, joka sinut ja minut on ohjelmoitu hyväksymään. Miksi suurimmat voitot rahajärjestelmästä virtaa yksityisille ihmisille, eikä vaikka veronmaksajien omistamille valtioiden keskuspankeille? Kenelle oikeasti teet työtä ja mihin veroina maksamasi rahat oikeasti menevät, koko ajan kiihtyvällä tahdilla?

Kestävä kulttuuri voidaan rakentaa


Kulttuuria voidaan uudistaa arvojen ja maan kantokyvyn näkökulmasta, eikä sen tule perustua yksittäisten ihmisten tai poliitikkojen mielipiteisiin. Jos sotia, köyhyyttä, luonnonvarojen tuhlaamista ja hyväksikäyttöä edesauttavat olosuhteet muutetaan, ne lakkaavat olemasta. Dokumentissa teollinen suunnittelija ja yhteiskuntainsinööri Jacque Fresco esittelee ajatuksia vaihtoehtoisesta resurssipohjaisesta talousjärjestelmästä ja suunnittelemaansa Venus-projektia. Uusi alku on mahdollista heti, kun yhdessä päätämme luopua vanhasta.

Kuvan lähde: Netflix-dokumentti: Zeitgeist - Addendum

Kovia väitteitä esittävän Zeitgeist trilogiaa on kritisoitu lähteiden puutteista. Mutta totuus on usein tarua ihmeellisempää. Eikä savua ilman tulta.

Seuraavassa vähintään yhtä mielenkiintoisessa kirjoituksessa taas on pyritty selvittämään asioita luotettavien lähteiden pohjalta Suomalaisesta näkökulmasta:
http://oravatpyorassa.blogspot.com/2018/02/mina-juoksen-raha-kertoo-mihin-suuntaan.html


On kaksi tapaa valloittaa kansakunta. Toinen on miekka. Ja toinen on velka” – John Adams v. 1735-1826

Se että on hyvin mukautunut sairaaseen yhteiskuntaan, ei ole tervettä.” – J.Krishnamurti

Katagoriat: Älyllinen, provosoiva
Kirjoittajan arvosana 4/5: Kannattaa katsoa

Lisää samankaltaisia dokumentteja:
Zeitgeist: The Movie
Zeitgeist: Moving forward


Dokumenttien katsominen on hyvä tapa laajentaa omaa tietoisuutta ja herätellä tutkimaan asioita erilaisista näkökulmista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti